Author Topic: Max size HD Upgrade?  (Read 9234 times)

rurabe

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Max size HD Upgrade?
« on: June 16, 2008, 04:25:31 PM »
Does anyone know if there is a maximum size hard drive that can be installed on the X1000?  I see in another topic that many people have upgraded to 160GB, but there are now 2.5" drives up to 320, and I was wondering if anybody knew that those drives would work similarly well.

X1000 forums are the best.  Glad to see someone resurrected the community :)

kf_man

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 209
    • View Profile
    • Kyle Farnung: The Blog
Re: Max size HD Upgrade?
« Reply #1 on: June 17, 2008, 07:28:40 PM »
I can't see any reason why those drives wouldn't work, but I don't know of anyone who has used them.  When in doubt, buy from somewhere with a return policy I guess.
-Kyle Farnung

Lenovo T60 2613HKU: 14.1" SXGA+, C2D T7200, 2GB RAM (2x1GB), 128MB Radeon X1400, 120GB 5400RPM HD, DVD-Burner, IPW 3945, BT, XP Pro

bili_39

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
    • View Profile
Re: Max size HD Upgrade?
« Reply #2 on: June 18, 2008, 12:26:55 PM »
Hm, I don't see any drive bigger than WD 250 for IDE. It should works fine, just don't buy SATA drives ;-)


rurabe

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Max size HD Upgrade?
« Reply #3 on: June 18, 2008, 01:57:55 PM »
Ah... so SATA drives will not work?  It needs to be ATA-6?  Sorry I am such a noob, but I haven't followed HDD technology closely enough over the past few years.

Does this one look like itll work?
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822136159

kf_man

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 209
    • View Profile
    • Kyle Farnung: The Blog
Re: Max size HD Upgrade?
« Reply #4 on: June 18, 2008, 08:37:50 PM »
Yes, it has to be ATA-6 or IDE, SATA will not work.

The drive you listed there should work just fine, but just be warned that I haven't tried this myself and can't say for sure.

-Kyle
-Kyle Farnung

Lenovo T60 2613HKU: 14.1" SXGA+, C2D T7200, 2GB RAM (2x1GB), 128MB Radeon X1400, 120GB 5400RPM HD, DVD-Burner, IPW 3945, BT, XP Pro

nehopsa

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Max size HD Upgrade?
« Reply #5 on: December 12, 2009, 07:24:37 PM »
I am just trying WD Scrorpio Blue 320GB PATA. No success so far. Cannot figure it out.

My previous installation with Hitachi 160 GB (two years ago) was a charm so I expected no evil.

Wrong.

So far I keep cycling between "loading files" and rebooting endlessly. No options out...keep giving me choice to format (which I did, no problem), choosing partition and installing OS ....and after "loading files" it informs me everything is OK and would continue after reboot. Wrong. After reboot it either asks for "strike any key" and do the same again...or announces to me "cd reading error" if I do not press the keyboard with vicious cycle repeating.

I already read several treads but no help so far. Slipstreaming to integrate sp2 and create bootable xp sp2 cd was useless. (I had sp1 integrated already and sp1 is all it takes to recognize larger than 136GB drives).

The safest will be to return the hdd before time runs out.

Better suggestions? Is there "block in bios" or some other trickery???

Any suggestion greatly appreciated.

bili_39

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
    • View Profile
Re: Max size HD Upgrade?
« Reply #6 on: December 20, 2009, 12:11:40 PM »
Very strange. Obviously hardware is recognised OK, as it allows disc to be formated and files copied to it. There are problems with writing boot sector. But HP doesn't have any protection in BIOS, or does it?

I had some problems with my Samsung at first. After it has been checked in bios (option check disk), everything was OK.

Try making a smaller partition.